И тази сутрин движението е интензивно след струпването на почивни дни, а придвижването трябва да се осъществява с повишено внимание заради падналия сняг.

Сняг валя почти над цяла България до късните часове на нощта. Пътищата в страната са проходими при зимни условия, уверяват от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

Затворени за движение са проходите Върбишки, Златишки и Троянски. На много места в страната са въведени и частични, временни ограничения.

Заради снеговалежа и несъобразената скорост за няколко часа на автомагистрала „Тракия” вчера са станали 20 катастрофи.

При инцидентите няма убити или тежко пострадали хора, няма и затворени пътища. Повече от 1000 снегорина почистват републиканската пътна мрежа.

240 патрула на МВР участват в справянето със зимната обстановка. Нов сняг се очаква да завали още този следобед.

В рубриката ни "Аз, репортерът" през последните часове имаме изпранети много снимки на конкретни места, където движението е затруднено.

Според зрителите ни пътищата са в лошо състояние, а първият сериозен сняг отново е цитирам "изненадал институциите".

В София основните булеварди се чистят, през деня ще започне влизането и в кварталните улици.

Пътищата са проходими при зимни условия, съобщи пред bTV шефът на АПИ Лазар Лазаров. Относно критиките на хората към почистването на пътищата, той обяви, че няма как при обилен снеговалеж пътят да е черен.

Най-тежка е обстановката в северна България - областите Плевен, Ловеч, Шумен, Русе, Разград. В шуменско през цялата нощ беше затворена за движение третокласната пътна мрежа.

Лазаров обяви още, че първо пътищата са били обработени със сол, но когато вчера следобед температурите са паднали под минус 10 градуса, солта вече не е вършила работа и е започнала обработка с химикали.

За последните 24 часа са работили 2600 машини по републиканските пътища. Около 1400 снегопочистващи машини разчистват пътищата и в момента.

Днес ще има успокояване по обед, но следобед отново ще завали сняг и обстановката по пътищата отново ще се влоши, обяви Лазаров.