80-годишна жена с коронавирус е починала тази сутрин в "Пирогов", съобщи на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Тя е била приета от болница "Свети Наум" с тежък инсулт.

Установени са още положителни проби за COVID-19. С това общият брой на заразените в България е 94, като трима от тях са починали.

От направените вчера 332 проби 13 са положителните. Те са в Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас. Хоспитализираните пациенти са малко. Повечето от тях са с двустранни бронхопневмонии. Нямат признак на дихателна недостатъчност.

Във ВМА са настанени 11 пациенти, в „Пирогов“ – трима. Единият е интубиран с дихателна недостатъчност. Той не е с потвърден коронавирус, но лекарите се съмняват, че е именно това. В МВР болница, "Софиямед" и Александровска болница има по един пациент.

В Плевен са хоспитализирани четирима души, в Габрово - двама, в Смолян - един, във Велико Търново - един, в Ловеч - един, Бургас - един, в Благоевград - двама, в Перник - един.

Не се разширява възрастовата група на починалите в света. Изключение е млад пациент, който е с левкемия. Всички починали у нас са възрастни хора с придружаващи заболявания, уточни Мутафчийски.

В Бургас случаят е свързан с Банско. Жена на 39 г. е била готвач в едно от заведенията там. Прибрала се е преди около седмица. Има 25 контактни лица около нея. Приета е в инфекциозната клиника на бургаската болница.

Има информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония след почивка в Банско са дали положителни проби за коронавирус.

Мъж е намерен в безпомощно състояние с алкохолно опиянение и е закаран в „Пирогов“. При прегледа е взета проба за коронавирус. Още преди да изчака резултата обаче той е избягал. Извършени са издирвателни действия и е намерен на Централна гара. Върнат е обратно в „Пирогов“. Бързият тест е показал положителен резултат, чака се обаче потвърждение.