Деца от новопазарското село Мировци нямат обувки и топли дрехи, с които да ходят на училище. Учителите им молят за помощ.

Десетки хора се отзоваха на призива за помощ на директорката на училището. Пред bTV Radio тя разказа, че са получили дарение дори от Канада. Всеки, който има желание да помогне може да се свърже с директорката Мариела Жекова  на телефон 0878 150 237. В момента училището търси и спонсори, за да поднови част от мазилката на сградата.

Заради невъзможността да осигурят на децата си дрехи и обувки някои родители дори са ги спирали от училище.

Мировци
Снимка: btvnovinite.bg

Идеята да се обърне с молба за помощ в подкрепа на децата е на дългогодишната училищна директорка Мариела Жекова. „Когато дойде една майка с дете по чехли, това ме накара да ги съжаля и да напиша в групата на Нови пазар във „Фейсбук” една молба за помощ”, посочи тя.

Станислава от Нови пазар е първия дарител, отзовал се на апела за помощ. „Радвам се, че можах да помогна на самото училище, на децата, това ме направи много щастлива, удовлетворена”, споделя тя.

Мировци
Снимка: btvnovinite.bg

Училището в Мировци е строено през 1903 г. Сградата и дворът също се нуждаят от ремонт, за който пари няма. Затова и ученици, и учители се надяват апелът им да бъде чут и в бъдеще да могат да мислят само за уроците си.