Жители на Перник на протест срещу замърсяването на река Струма и язовир „Пчелина". Това прекрасно кътче предлага спокойствие и красота, които дълбоко докосват всеки, който го е посетил. Язовирът и бреговете му са дом на над 50 вида птици, някои от които често срещаме по време на разходките си там. Очаквайте в „За града" гостуването на Мария Димитрова, която заедно със съмишленици организира почистване на язовира. И още – знаете ли какво е „Моята българска история"? Това е интерактивна карта на България, създадена с идеята всички заедно да пишем и споделяме историята си. Тази, която по-често остава неразказана – малко известни факти за общото ни минало и важни обществени фигури, както и нашата лична история – на рода, на къщата ни или на нашата улица. Как може всеки от нас да разкаже историята си ще разберем от Ангел Златков малко по-късно в предаването. Ще говорим и с една успяла българка в Америка - Галя Данчева. От нея ще разберем как можем да започнем успешен онлайн бизнес.

За феновете на футбола колегата от bTV Явор Кръстев ще ни подготви за поредния сблъсък от Шампионска лига тази вечер. Благодарение на bTV ще чуем кралицата на социалните мрежи - Ким Кардашиян. Тя говори на Световния конгрес за информационни технологии в Ереван, Армения, за влиянието ѝ в социалните мрежи, майчинството и младата природозащитничка Грета Тунберг.

През целия следобед очакваме вашите коментари и въпроси по темите на фейсбук страницата на bTV Radio. Ще следим и актуалните теми от деня.