Кампанията „Капачки за бъдеще“ постигна страхотни успехи от старта си в България и вече подмени всички кувьози за новородени от миналия век, които бяха в употреба в страната.
В неделя, на 05.07.2020 г., ще се проведе новата благотворителна акция. Капачки ще се събират на площад „Александър Батенберг“.

„Само за първите две години успяхме да рециклираме 260 000 килограма пластмаса, а със събраните средства от капачките и от дарения, закупихме и дарихме, и всъщност подменихме старите и амортизирани кувьози в двайсет и две болници в двайсет и два български града, където повечето кувьози бяха на по двайсет, трийсет, дори имаше един на четирийсет години. Можете да си представите в какво състояние бяха.

Бяхме си поставили за цел до края на 2019-а да подменим всички кувьози, които бяха от миналия век -т.е. да не остане болница, в която най-старият кувьоз да е отпреди 2000-а година - и успяхме. И съответно от тази година започнахме да помагаме на болниците с друга апаратура, която е нужна и за недоносените бебета, за бебета като цяло, за родилките“, сподели Лазар Радков, който е част от организаторите на „Капачки за бъдеще“.

Какво още каза той пред bTV Radio, чуйте тук: