Тази неделя предстои пилотното издание на Българския Гейминг Маратон - онлайн фестивал за видео игри, чиято цел е да представи пъстрата палитра на съвременната българска гейминг култура. Фестивалът ще събере 30 от водещите български гейминг стриймъри и лидери на мнение с общо над 3 400 000 последователи само в YouTube, над 700 000 във Facebook и над 700 000 в Instagram. Всички те ще създават уникално гейминг съдържание, ще участват в онлайн турнири, предизвикателства и други прояви по време на маратона. Повече ще ни разкаже Мартин Кадинов малко по-късно в следобедния ни блок.

Ще говорим за третото издание на фестивала New Music Now, което ще се проведе тази вечер в Морската ни столица. Една фестивална вечер с два концерта, която ще срещне публиката на Варна с някои от най-талантливите, активни и чаровни лица на българската музикална сцена.

Очакваме вашите въпроси и коментари на Facebook страницата на bTV Radio. Ще следим целия следобед актуалните новини и какво се случва по света и у нас.