Грипна епидемия от днес в София, областите Кърджали и Хасково и община Луковит.

До второ нареждане се спират детските и женските консултации, ограничават се плановите операции и свижданията в отделенията. Образователните власти обясняват, че това няма да навреди на темпото на обучение, защото се слива с междусрочната ваканция.

На границата между първия и втория срок затворени остават десетки училища. Само в София заради грипната епидемия вкъщи до 6-ти февруари ще са около 130 хиляди ученици.

Лекарите съветват по-големите деца да не използват времето да се виждат с приятели, а възрастните да не подценяват симптомите и да търсят медицинска помощ.

Очакваме вашите коментари и въпроси на фейсбук страницата ни. Днес ви питаме: Какво ще правят децата през грипната ваканция, има ли кой да се грижи за тях, твърде дълга ли е тя и ще могат ли да наваксат изпуснатия учебен материал? Коментирайте, а по-късно ще обсъдим отговорите ви с Яна Алексиева от асоциация Родители.

А ето какво сме ви подготвили за днес. В продължение на 9 седмици празнуваме 9 години от създаването на женския ни сайт ladyzone.bg като ви разказваме историите на 9 вдъхновяващи жени в поредицата "Пазителките".  Днес ви срещаме с последната жена от рубриката ни – това е една дама, която е пазителка на българското ръкописно наследство. Коя е тя? Ще ни разкаже Радиана Божикова малко по-късно.

И още - Честита нова година! Да, няма грешка! Милиони китайци посрещнаха китайската нова година. 2020 е годината на металния плъх. Какви са традиициите  - разказват китайци, които живеят в България.