Работилница за иновации ще търси добри решения на съвременни проблеми. За форума, който предстои тази седмица, разказва в предаването „За града“ по bTV Radio днес Антония Шаламанова от „Зелена София“. И още за развитието – неправителствени организации провеждат първата Седмица на благотворителността с покана общността да подкрепи над 100 проекта за развитие. За „България дарява“ повече ще научим от Ашод Дерандонян („Заслушай се“) и Елица Баракова („BCause: В помощ на благотворителността“).

144 СУ „Народни будители“ в София дава на новия си випуск името на Панчо Владигеров. Ще ви срещнем с директора на училището Величка Николова, с кръстницата на випуска и с ученици. Ще ви разкажем и за валидирането на пощенска марка за бележития композитор, както и за изработката на негов бюст, който вече е разположен в зала „България“. 

„Ние развиваме традицията и се вплитаме в нея.“ – казва за подхода си към българския фолклор Нина Николина, с която също ще ви срещнем днес в навечерието на поредния й концерт. За новите изкушения за меломаните по сцените на НДК ще ни разкаже председателят на Съвета на директорите Борислав Велков.

С темите за любовта, чужденеца, ролята на жените и галопиращия в развитието си свят, който неумело се опитваме да догоним, „Италианката в Алжир“ от Росини – постановка на Старозагорската опера – ни напомня основното: любовта отключва силата, която всеки от нас носи в себе си. Тези важни въпроси обсъждаме с директора на Държавна опера – Стара Загора Огнян Драганов, режисьорката Урсула Хорнер и солистите Петя Петрова и Валери Турманов.

За живота на столетниците у нас започва да разказва „Тази събота и неделя по bTV, а днес ще си припомним срещата с най-стария читател на библиотеката в читалище „Светлина“ в с. Труд – 100-годишната баба Цветана.