Днес е последният ден от извънредното положение.  За два месеца се случиха много неща – парламентът одобри солени глоби за нарушаване на карантината и противоепидемичните мерки, на входовете и изходите на областните градове МВР изгради контролни пунктове, а няколко населени места бяха поставени под пълна карантина.  Със затоплянето на времето започна и разхлабването на мерките, които отпадаха една по една, а страната ни започна да се завръща към нормалния си ритъм на живот. Отвориха парковете, позволиха разходките в планината, а летните градини и терасите на заведенията отново заработиха. При определени условия вече ще могат да функционират кината и театрите.  

Според заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев допустимата заетост е 30% от капацитета на салона. Ще гледаме ли скоро филми на голям екран? Ще говорим с Божидар Илиев, който е председател на Асоциацията на българските киносалони.    

Нова серия от драмите с футболния клуб "Левски". Тази сутрин стана ясно, че Васил Божков и Георги Попов прехвърлят акциите на "Левски" на премиера Бойко Борисов. Той обаче отказа да ги приеме. Ходът беше определен като " обиден и унизителен" от екипа на министър-председателя. Какво ще се случи оттук-нататък? Очаквайте коментара на спортния журналист Валентин Маринов.

Ще следим и актуалните новини от деня. Очакваме вашите въпроси и коментари на фейсбук страницата на bTV Radio.