Вечни снегове, бурни ветрове, студени води, пингвини и тюлени. Какво е първата ви асоциация? Антарктида, разбира се.

В студиото на bTV Radio очакваме прясна пратка от фризера на Земята – двама млади учени, които ще споделят впечатленията и възхищението си от Ледения континент след приключилата двайсет и седма Национална антарктическа експедиция.

Деветнайсети април е Ден на велосипеда, а историята зад този ден е повече от любопитна. Очакваме и гости от Българската асоциация по хемофилия, които ще ни разкажат за предстоящия в неделя Велопоход „Заедно“.

Преди това в студиото ще влязат двама млади български изпълнители - Дамян Попов и Жана Бергендорф, които ще представят съвместната си песен „Едно“.

В ефир ще се включи Десислава Ризова, която е подготвила вълнуващ разказ за израелския гражданин Гал Барак, станал известен като „Вълкът от София“, арестуван по подозрения за финансови измами за около сто милиона евро. Българският съд ще гледа делото за екстрадицията му по искане на Австрия.

В „За града“ ще следим актуалните теми от деня и най-интересното от културните и спортните събития. Слушайте „За града“ от 14:00 до 17:00 часа.