Днес ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания. Ще се усили вятърът от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони - до умерен. Максимални температури -между 20° и 25°.

 

2111461418.jpg
 

 По Черноморието ще преобладава облачно време и до вечерта на отделни места, главно по южното крайбрежие, слабо ще превали. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури и на въздуха, и на морската вода – от 21° до 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция на усилване.

 

2111461419.jpg
 

 

 През следващото денонощие облачността  ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд. По-значителни и придружени от гръмотевици ще са валежите през деня в Югоизточна България и Родопите. Почти без валежи, с разкъсана облачност ще е над югозападните райони. Ще духа слаб, в източната половина на страната – умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще са предимно между 10° и 15°, по Черноморието до 18°, максималните – между 18° и 23°.

 

2111461420.jpg
 

 В сряда ще се задържи предимно облачно, преваляванията ще са главно в Южна България, с тенденция до вечерта в по-голямата част от страната да спрат. През следващите дни вероятността за валежи значително намалява. Ще има и временни разкъсвания на облачността, по-съществени в събота. Вятърът ще остане от североизток, в източните райони и на места в Дунавската равнина - умерен и временно до силен. Температурите ще се понижават и към петък-събота максималните ще са между 13° и 18°. В събота в котловинните полета ще е тихо и минималните температури ще са ниски, ще има условия за слани.