„София има сериозна нужда от нова концерта зала”, категоричен е Васил Димитров, директор на bTV Радио.

Радио „Класик ФМ” стартира подписка в интернет бившите царски конюшни да бъдат превърнати в нова акустична музикална зала. До момента тя е подписана от над 1300 души.

„Идеята за това ми хрумна преди повече от десет години, защото мястото е много подходящо. Състоянието, в което е сега е трагично”, каза Димитров. По думите му още тогава с Йорданка Фандъкова, по това време зам.-кмет на столицата, са поискали информация за бившите царски конюшни.

„Зала България” не може да побере целия обем събития, нуждата от нова концертна зала е сериозна и това не е първото събуждане на темата”, категоричен е Григор Паликаров.  Според него това е инвестиция в бъдещето на столицата, която всеки би разбрал.

„Работното място на музиканта е концертната зала. Не случайно в тези 25 години хиляди музиканти са заминали да работят в чужбина, как да работиш в България, когато няма работно място”, категоричен е Димитров.

И двамата смятат, че „Зала България” не отговаря на съвременните стандарти и вече не може да побере всички събития.

„Защо трябва да търсим дарители за подобна инициатива, когато държавата се грижи за културата? Държавата е тази, която трябва да вземе решението, а прокуратурата да вземе соломоновско решение и да разплете този възел около царските конюшни”, категоричен е Димитров.