Засилени мерки за сигурност са въведени превантивно у нас. Няма пряка заплаха за страната ни, обяви вчера Националният щаб по сигурността.

Засилените мерки за сигурност по границата с Турция засега не включват допълнително присъствие на армия и жандармерия на сухопътните пунктове, а по-скоро въвеждането на така наречения 100-процентов паспортен контрол на всички влизащи у нас пътници и щателен контрол на всички превозни средства.

На Капитан Андреево, който образно казано е вратата на Европа, засиленият контрол неминуемо доведе до образуването на опашки от тирове.

Към момента там тя е 2 км. При леките автомобили и автобусите обаче няма задръстване.

Помагачът на брюкселските атентатори все още не е заловенПояви се информация, че Наджим Лашрaуи е арестуван в предградие на Брюксел

При съмнение всяко превозно средство се отклонява към рентгена, но въпреки това пътуващите приемат с разбиране тези допълнителни мерки за сигурност и напрежение сред преминаващите пункта няма.

Всъщност това, което в момента службите извършват на Капитан Андреево, за първи път бе реализирано при атентатите в Париж през ноември миналата година.

Оттогава пунктът на практика работи при засилен контрол именно заради възможността оттук в Европа да проникнат опасни хора.