Започва кандидатстудентската кампания на Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2018/2019 година, съобщи пресцентърът на висшето училище. Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити в първата и втората кандидатстудентска сесия. Крайният срок е 9 март 2018 г. за първата кандидатстудентска сесия и 18 май 2018 г. за втората кандидатстудентска сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лв.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 18 март - 22 април 2018 г., а втората – в  съботните и неделните дни от 27 май до 24 юни 2018 г. Първият етап на класирането ще бъде обявен на 10 юли, вторият етап – на 17 юли, а третият етап – на 24 юли.

Пет от общо 117 специалности в Софийския университет не използват оценките от матурите вместо изпит – "Право", "Медицина" и "Фармация", и две от специалностите във Факултета по журналистика и масова комуникация –  "Журналистика" и "Връзки с обществеността".

За специалността "Книгоиздаване" от тази година приемът е по избор - или с изпит по журналистика (писмен) и журналистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; по история и цивилизация; по философски цикъл или по чужд език.