Няколко месеца след еуфорията около финала на пети сезон на „Гласът на България” най-успешното и обичано музикално шоу у нас започва търсенето на нови вокални таланти за сезон 2019. Предаването стартира предварителни кастинги по места в най-големите градове на България, където кандидатите ще бъдат прослушвани от музикални педагози и продуцентския екип на шоуто.

София ще открие и закрие серията от кастинги, като прослушванията в столицата са на 15, 16 и 23 септември в хотел „Хемус”. Екипът на „Гласът на България” ще търси надарени гласове в Пловдив на 17 септември, „Дом на културата”, и ще продължи в Бургас и Варна на 19 и 20 септември в хотел „Аква” в съответния град. За първи път прослушвания ще има в Плевен, които ще се състоят на 22 септември в х-л „Сити”. Началният час за всички кастинги е 9.00 ч., като всички желаещи ще бъдат прослушани. Подробна информация за датите и местата са обявени на официалния сайт на шоуто www.glasat.btv.bg и на официалната фейсбук страница.

2111698677.jpg

Популярността и големият успех на последните две издания на музикалното риалити на bTV накараха стотици талантливи певци вече да заявят желанието си за участие на сайта на предаването. „Последният сезон на „Гласът на България” показа участници от целия свят с уникални гласове и вълнуващи лични истории и вдигна нивото на кандидатите още повече. Впечатлени сме, че тази тенденция продължава и момичетата и момчетата, които са се записали за новия сезон, имат свой почерк и оригинален тембър, който веднага може да бъде разпознат.

2111698676.jpg

Тази година талантите наблягат повече на модерната  световна музика, както и на нови варианти на най-актуалните български хитове. Има както много млади, така и по-възрастни кандидати, които виждат в шоуто шанс да сбъднат мечтата на живота си“, коментира Ангелина Белчева, мениджър „Локални продукции” в bTV и продуцент на шоуто.

И тази година екипът на предаването ще търси на място както солови изпълнители, така и дуети и трио формации, които през новия сезон да влязат в надпреварата за титлата „Най-добър глас на България“ и наградата от 50 000 лв.

Пети сезон на „Гласът на България“ стана абсолютен фаворит на зрителите през изминалата пролет, като успя да привлече близо половината от цялата зрителска аудитория пред малкия екран. Всяка неделя средно 1,2 милиона души подкрепяха своите фаворити в четирите етапа на шоуто. 

Дати и места за провеждане на предварителните кастинги:

15, 16 и 23 септември - София, х-л Хемус

17 септември - Пловдив, Дом на културата 

19 септември - Бургас, х-л Аква

20 септември - Варна, х-л Аква

22 септември - Плевен, х-л Сити

2111698675.jpg