Заради силния снеговалеж в Североизточна България са затворени участъци и от двете основни магистрали у нас – „Хемус” и „Тракия”.

АМ „Хемус” е затворена в участъка Шумен – Варна, а „Тракия” – от пътен възел Зимница (до Карнобат) до Бургас.

Всички пътища са затворени за тежкотоварни камиони над 12 т.

Ограничения за движението на всички автомобили има в областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен. В Смолянска област всички превозни средства трябва да са с вериги. На терен работят 90 машини.

Затворени пътища заради снега в Североизточна България, има и пълна забрана за камиониВ София приоритетно се работи по опасни, стръмни пътни участъци и улици и булеварди, по които се движи градския транспорт

Затворени са проходите Върбишки, Златишки, Твърдишки., Троянски, Айтоски и Петрохан.

Във Варна духа бурен вятър и вали сняг, но снежната покривка все още е малка – 4-5 см. Пристанището е затворено. В четири общини няма ток – Аксаково, Вълчи дол, Суворово и Девня.

Само четири населени места пък в цялата Русенска област имат ток в момента – Русе, в селата Ряхово и Ново село, частично в град Сливо поле. Без вода са селата Тетово, Малко и Голямо Враново, Борисово.

Дунав мост е затворен за тирове по искане на румънската страна, тъй като пътят Гюргево-Букурещ е затворен заради тежката зимна обстановка в Румъния.

Общината е затворила пътищата Мартен – Николово и Николово – Червена вода, но въпреки това има пет автомобила, които са се опитали да преминат оттам и са закъсали. В тях има и малки деца, но пътуващите отказват да се евакуират. Автомобилите ще бъдат извлечени.

Има аварирала машина на Пътно управление на пътя Русе – Разград, който е затворен. Заради липсата на видимост от вятъра машината е излязла от пътя. Заради сложната обстановка и почистването на улиците общинските паркинги ще се ползват безплатно.