До 10-15 см нов сняг натрупа тази нощ и така голяма част от северна България днес осъмна с около 30 см снежна покривка. В южните райони, най-много е снегът в Г. Делчев- 30 см, Ст. Загора и Казанлък- около 20 см.

2110967432.jpg
 

Жълт код, за опасност от поледица, остава в сила до обяд, в областите Благоевград, Хасково, Ямбол и по морския бряг. Бъдете внимателни и като шофьори и като пешеходци!

2110967431.jpg
 

До около обяд валежите навсякъде ще спрат. Ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя отново ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад. Максимални температури между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 5-6°.

2110967429.jpg
 

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната  на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.

2110967430.jpg
 

В сряда ще бъде облачно, на места, повече в Северна България и западните райони, ще превалява, предимно дъжд. Ще има условия за поледици, с най-голяма вероятност в северозападната част от страната, където сутрешните температури ще са между минус 5° и минус 1°, а дневните ще са около нулата. В останалата част от страната: минимални – между 0° и 5°, максимални – между 6° и 11°. В планините над 1500-1700 метра ще вали сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще се повишат още. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С преминаването на нов средиземноморски циклон, на много места ще има превалявания, отначало предимно от дъжд, но с понижението на температурите на места в Северна България и по високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. В петък валежите ще спрат, облачността временно ще се разкъса, вятърът ще отслабне. В събота вероятността за валежи е малка, ще духа слаб запад-югозападен вятър. Сутрешните температури ще са отрицателни, но през деня ще се затопли и в повечето райони дневните ще достигнат 5°-10°. От югозапад ще започне ново увеличение на облачността и в неделя пак ще завали дъжд, във високата част на планините - сняг.