Заради изграждането на третия метродиаметър в столицата, от 4:30 ч. на 9.03.2016 г. до полунощ на 31.03.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента и локалното платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”, съобщиха от Столичната община.

По булеварда движението ще се осъществява в две ленти.

По време на строежа тролейбусни линии 2 и 9 ще се движат по променен маршрут. В посока ж.к. „Борово” тролеите ще се движат от бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по ул. „Григор Начевич”, ул „Отечество”, ул. „Кюстендил” и по маршрутите си.

В посока към центъра те ще минават от ул. „Кюстендил”, по ул. „Отечество”, ул. „Григор Начевич” (пресичане на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и по маршрутите си.

Закрива се спирка с код 0275 „Бул. Акад. Иван Е. Гешов“ по маршрута на автобусни линии №№ 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. „България” с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” в посока бул. „Гоце Делчев”.

Измества се на трамвайна спирка „Бул. Акад. Ив. Гешов“ с код 0271 на бул. „България” в посока бул. „Гоце Делчев” преди кръстовището с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”.

Това вероятно ще е само началото на поредица от ограничения на движението в района, тъй като от няколко години общината планира да изгради кръстовище на две нива на бул."България" и бул."Акад. Ив. Гешов".