Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров подаде оставка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Разследване на bTV показа, че като шеф на Военна болница проф. Николай Петров е сключил договори за близо 1,6 млн. лв с фирмата на мъжа, от когото дъщеря му има дете. Това са и двете единствени обществени поръчки, спечелени от компанията, която даже не е била регистрирана по БУЛСТАТ.

bTV Репортерите: Семейни поръчкиИстория за 1,6 млн. лв., за един генерал, неговата дъщеря, нейният мъж и две обществени поръчки

Случаят е бил отразен в одитен доклад, но прокуратурата е отказала да образува наказателно производство. "Законът е спазен, тук можем да говорим само за моралната страна", коментира в студиото на "Тази сутрин" зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов за „семейните поръчки” във ВМА: Законът е спазенТой ще иска ГЕРБ официално да обяви, че никога няма да се коалира с БСП

Проф. Николай Петров днес дойде на правителственото заседание и преди него проведе среща с премиера.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че е разменил няколко думи с бившия вече здравен министър. Той му казал, че 60 е изграждал името си и няма да позволи то да бъде опетнено. Горанов определи оттеглянето като "морален акт".