Зимата се завръща. От днес започва застудяване, а през уикенда ни очакват валежи от сняг. Ако пътувате, подгответе се за сериозна зимна обстановка в неделя.

Днес предупреждение за силен вятър има за Черноморие. През деня температурите все още ще бъдат високи за средата на януари - между 5 и 10 градуса.

Още днес обаче ще има превалявания от дъжд, на места и от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг.

Вятърът ще е слаб, в Източна България и на места северно от планините умерен до силен от юг-югозапад. Температурите ще са все още сравнително високи, максималните ще са между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°.

Над планините ще е облачно и главно в масивите от западната половина на страната ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите части бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра около минус 3°.

В събота валежите ще се усилят и ще бъдат в цялата страна. През следващи дни ни очаква сериозна валежна обстановка - температурите ще паднат под нулата, ще бъде ветровито и студено.