Най-щастливата лятна ваканция започна на 8 юни със старта на лятното приключение Funday Summer Adventure. „Родителите бяхме изправени пред изпитанието да жонглираме между подготовката на нашия работен процес и нуждата да обърнем внимание на децата вкъщи. Много сме щастливи, че имаме разрешение от съответните инстанции програмата ни да бъде присъствена. Това е едно забавно лято, в което децата напредват по английски език с преподаватели, носители на езика. Децата потъват в тази чуждоезикова среда и по цял ден слушат чуждия език – това е най-добрият начин и да го проговорят.“ – посочи мениджърът на програмата Елена Немцова в интервю по bTV Radio.

Методиката на преподаване е структурирана достъпно за децата – учене чрез преживяване, работа по проекти, правене на опити и докосване до различна тема всяка седмица. 12 теми близки до децата са заложени в учебната програма на Funday Summer Adventure.  

„Сред темите са здравословното хранене и начин на живот. Децата ще научат здравословни рецепти, ще приготвят ястия по тях, ще ги хапнат и ще зарадват с нови гозби родителите си. Така сме го обмислили, че децата да могат да изненадат родителите си.“ – описа част от преживяването Елена Немцова.

Цял месец ще бъде посветен на изкуствата – моден дизайн, музика, живопис. Децата ще влязат и в света на най-интересните открития, направили живота ни лесен. Предвидено е посещение на природни резервати за създаване на отношение към опазването на природата.

След петте учебни часа сутрин следобедите са наситени със спортни занимания и с ателиета по изкуства. „Децата се чувстват щастливи и окрилени, защото научават много любопитни факти за света, спортуват и се забавляват.“ – каза Елена Немцова. Групите са формирани по възраст, програмата е за деца от 5 до 12 – 13 години, групите са от до 12 души, всички мерки за безопасност се спазват. А заплатилите до утре за посещения в пет седмици получават шеста подарък.

„Удовлетворението е огромно, защото програмата показва кой е най-правилният начин да се работи с децата на XXI в. – да си близо до тях, да са с преподаватели, които са с голям опит и любов към тях, за да играят и да се забавляват заедно, като неусетно напредват в знанието.“ – посочи мениджърът на програмата. Елена Немцова разказа за случаи как когато децата завършват заниманията си, за да потеглят на пътешествия по света или към морето, плачат и не искат да си тръгват. „Това е най-голямото удовлетворение за нас, преподавателите – да видим как децата са проговорили на английски език и не искат да си тръгват. За децата на XXI в. е важно учене чрез преживяване, много близък контакт, работа по проекти и интересни теми, които да ги вдъхновяват и да провокират тяхното любопитство. Знание, усмивки, много спорт и забавления – това е едно прекрасно съчетание, което прави толкова привлекателна програмата Funday Summer Adventure.“ – каза мениджърът й Елена Немцова.

Интервюто на Светослав Николов: