Част от най-успешните родни спортисти използваха профилите си в социалните мрежи, за да призоват своите последователи да спазват мерките срещу коронавируса. Спринтьорката Ивет Лалова, на която предстои пето участие в олимпийски игри, написа "Останете в безопасност".

 

Състезателката в тройния скок Габриела Петрова пък публикува колаж с послание "Любовта ще излекува света".

 

"Останете си вкъщи! Сега е моментът да изберем да обърнем внимание на приятните неща, за които нямаме време в нормалното ежедневие (като освен всичко, това би било от полза) или да бъдем твърдоглави и безотговорни и после да съжаляваме, че късно сме се сетили за нещата по-горе!!", написа националката по художествена гимнастика Невяна Владинова.

 

Една от най-въздействащите публикации бе тази на друга родна грация - капитанът на ансамбъла ни Симона Дянкова, която качи картинка с послание: "Пази себе си, за да запазиш мен. Обичам те! Баба."

 

Мадлен Радуканова също сподели емоционален пост, а Стефани Кирякова се включи в призива за оставане у дома. 

 

Бившият капитан на националния отбор по футбол Стилиян Петров написа: "Един човек може да направи разликата. Отстъпете. Стойте си вкъщи. Забавете разпространението. Имайте предвид тези, които са в риск, помислете за най-уязвимите. Моля, спазвайте дистанция..."

 

Върлуващият COVID-19 атакува и Европа, а броят на регистрираните с коронaвирус пациенти в България достигна 51 души, от които двама са починали. Заразените в световен мащаб са над 160 000.

bTV призовава: останете си вкъщи!