Общинската програма за ремонт на пътната инфраструктурва на София за това лято предвижда обновяването на 30 километра пътища и 28 килметра тротоари. Ще бъдат изградени 12 нови улици и булеварди. В момента се работи по бул. „Черни връх“, който трябва да бъде завършен до края на август, както и по пешеходната част на бул. „Витоша“.

Днес започна първата част от ремонта на бул. „ Цариградско шосе“, който ще бъде обновен на два етапа – първо от естакадата за Младост и Дружба до изхода на София, а от юни, когато движението намалее още – от Четвърти километър до алея „Яворов“. Обновяването ще бъде пълно и ще обхване пътното платно, тротоарите, мантинелите, електрическата инсталация. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е повече от 19 милиона лева.

Започва работа и по обновяването на булевард „Дондуков“, като първо ще бъдат ремонтирани тротоарите. Няма да има промяна в типа на шосейната настилка – паветата няма да се премахват, а само ще се пренаредят. Трамваите обаче вече ще се движат по специални релси, които намаляват шума.

През юни ще започнат ремонтните дейности на кръговото кръстовище на Руски паметник, на останалия за довършване участък на бул. „Тодор Каблешков“ – до бул. „ Цар Борис III“, както и на бул. „ Монтевидео“ в квартал Овча купел. Ще се ремонтира и улица „Княжевска“.

Тази година Столичната община приключва с изпълнението на програмата за ремонти на мостове. Мостът на „Захарна фабрика“ е в изключително тежко състояние и предстои да бъде изцяло реконструиран. Предстои да бъдат обновени девет моста по бул. „Владимир Вазов”.

В общинската ремотна програма е включено и изграждане на 12 нови улици, като например – при социалния дом в Подуяне и при Бизнес парка в Младост. В рамките на годината ще започне и изграждането на кръстовището на две нива на булевардите „Гешов“ и „България“.

За да се гарантира лесно придвижване с автомобил, в пиковите часове сутрин и привечер регулировчици ще облекчават трафика, а на „Цариградско шосе“ постоянно ще има полицейски патрул.