Classic FM радио и галерия „Макта“ ще раздадат престижните награди „Златно перо“ за изключителен принос към българската култура и изкуство в юбилейно двадесето издание.

Наградите са под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато, като общо 480 представители на българската култура и изкуство са станали притежание на престижното отличие от първото издание на наградите. 

Златните пера по повод 24 май ще бъдат връчени на специално събитие на 21 май 2015 г. от 11:30 ч. в концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков”. По традиция в церемонията ще участват талантливи деца от НМУ „Л. Пипков“ с музикални изпълнения, а на сцената ще се качат и любими водещи от ефира на Classic FM радио. 

Сред отличените в юбилейното двадесето издание на наградите „Златно перо“ са актьорите Йосиф Сърчаджиев, Ивайло Христов, Руси Чанев, музикантите Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Петър Момчев, Марио Хосен, писателите Анжел Вагенщайн, Деян Енев и други. 

Слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на „Златно перо“, като изпращат своите номинации на [email protected] до вторник, 19 май 2015 г.

Церемонията се провежда в рамките на Европейския музикален фестивал, който е част от календара на културните събития на Столичната община и на Министерството на културата на Р. България. Официална банка на фестивала е УниКредит Булбанк. Входът е свободен. 

Пълен списък с носителите за 2015 и повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете наwww.classicfm.bg