Представете си, че някой сатирик нарисува светинята на България Васил Левски в някаква безобразна поза с някой турчин, който е застанал отзад, и Левски казва „мене ми харесва, хубаво ми е”. Смятате ли, че няма да се явят двама-трима изтрещели наши родолюбци да му потрошат главата?

Коментарът е на Нидал Алгафари, режисьор и експерт по политически PR, в студиото на bTV, в контекста на нападението срещу редакцията на „Шарли Ебдо”. Все пак Алгафари даде примера с уточнението, че „може да възмутим зрителите рано сутринта”.

Алгафари си обяснява терористичните актове във Франция от миналата седмица, при които загинаха 17 души, с това, че мюсюлманите в страната са подтиснати „и за букрките и затова, че ги проверяват на всяка втора крачка”. „В момента, в който видят някой по-мургав и с брада направо го спират и казват: „Дай документите”. Това е натиск, които някъде избива, заяви той.

Според Алгафари към България се задава сериозна бежанска вълна от Сирия, тъй като в страната конфликтът се задълбочава. По думите му през страната ни ще минат поне 200 000 души. Той обаче смята, че бежанците нямат намерение да остават в България, защото социалната ни система не е атрактивна за тях.

Режисьор и експерт по политически PR е уверен, че терористи сред бежанците няма, защото минават през много процедури и разпити. По думите му терористите биха влезли в страната през „официалния вход” с паспорти на европейски граждани, тъй като контролът е по-слаб.