Концертът Symphony – Jazz е на 28 март с Оркестъра на Класик ФМ радио

Популярният български пианист и композитор Ангел Заберски е водещата фигура в шестия концерт от цикъла „Музиката на Америка“ за този сезон. На 28 март в зала „България“ от 19:30 ч., заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио, Заберски ще представи своя проект Symphony – Jazz с известни американски джаз стандарти, аранжирани за оркестър и джаз музиканти. Изпълнители ще бъдат както самият Ангел Заберски и неговото трио с перкусиониста Стоян Янкулов - Стунджи и басиста Борис Таслев, така и елитните наши джазмени Мишо Йосифов, тромпет и Васил Петров, вокал. Заедно с тях ще се изяви брас – квинтет в състав Тодор Бакърджиев, Мартин Ташев, Мишо Михайлов, Вили Стоянов и Димитър Желязков. Диригент на оркестъра ще бъде Григор Паликаров. Концертът ще закрие четвъртия сезон на цикъла „Музиката на Америка“, представен от Кантус Фирмус и фондация „Америка за България“.

“Песните които подбрах за концерта са изключително популярни както за широката публика, така и за меломаните“, казва Ангел Заберски за програмата.  “Blame it on my youth“, “In the wee small hours of the morning“, “Here's that rainy day“ , “Secret  love“, “The very thought of you“, ”When Joanna loved me“ са част от заглавията, подбрани от него. „Те са записвани и изпълнявани многократно в различни състави и формации, аранжирани са от най-големите майстори в този занаят. Но в тази среда на неограничена информация трябва да се стремиш да бъдеш себе си...., затова задачата ми да ги аранжирам, не беше никак лесна“, споделя музикантът.

Билети за концерта Symphony – Jazz се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Работно време от понеделник до петък:  9:30-13:30 и 15:00-19:00 ч. Online продажба - на TICKETSBG.com

За „Кантус Фирмус“

„Кантус Фирмус” АД е водеща българска музикална агенция, която се занимава с организиране на концерти и концертни пътувания. Тя съществува от 1995 година, първоначално като част от Класик ФМ радио. Агенцията е създател и организатор на голям брой концертни изяви на български и гостуващи артисти и състави, сред които са Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Мидори, Максим Венгеров, Ричард Клайдерман, Генадий Рождественски, Пинкас Цукерман и много други.

www.cantusfirmusbg.com