Едни от най-добрите танцьори на аржентинско танго в света – Родриго Торейро и Гизела Паси пристигат в България следващата седмица. Те кацат директно от Париж – меката на тангото в Европа, за концерта на цигуларя Светлин Русев и ансамбъл „Тангисимо“, който ще се проведе в рамките на Европейския музикален фестивал. На 18 май от 19.30 часа в зала „България“ Родриго и Гизела ще споделят сцената и с една от най-известната българска танго двойка – Дани Иванчева и Чавдар Крумов.

Родриго Торейро и Гизела Паси са млади, талантливи аржентински танцьори на танго, които идват в Европа от Буенос Айрес. Родриго започва своето приключение в тангото на 12 години със старата школа „милонгеро”. Първата му изява е на 14 години, а 4 години по-късно, той тръгва на първото си турне в Япония. През 2003 комбинира своята елегантност, техника и опит със свежестта, чувствеността и музикалността на Гисела Паси. Страхотните им умения като учители и тяхната пълна отдаденост по време на занятия им довеждат много ученици и във Франция, където преподават постоянно, и в Италия, Испания, Украйна, САЩ (Вашингтон и Ню Йорк) и още много други.

От няколко години Родриго и Гизела изнасят множество спектакли в едни от най-престижните зали в света заедно с френския ансамбъл„Тангисимо”, уругвайския певец Хосе Луис Барето и българския цигулар Светлин Русев. Градът, който ги събира, разбира се, е Париж. „Неслучайно избрахме да работим с Родриго и Гизела, защото те са двойка с уникален, благороден стил. Техният танц изразява цялата магия на тангото, като допринася за съвършения баланс и богатия звук на музиката“, споделя българският цигулар Светлин Русев. “Вярвам, че нашият концерт ще остави у българската публика усещане за неповторимата страст на аржентинското танго през цялото лято“, допълва той.

Европейският музикален фестивал се организира от „Кантус Фирмус“ и Класик ФМ радио, със съдействието на Столичната община и Министерството на културата. По традиция патрон на фестивала е кмета на град София – г-жа Йорданка Фандъкова. Билети за концертите от Европейския музикален фестивал в София могат да бъдат закупени от касата на „Кантус Фирмус“ във фоайето на зала „България“ и оналйн на www.ticketsbg.com. Билетите за концерта с ансамбъл „Тангисимо“ и цигуларя Светлин Русев са на цени от 10 до 35 лева.