Ученици от българското училище "Българско школо" в София достигнаха до финалите на Олимпиадата по британски английски в Лондон. Надпреварата се провежда за шести път в английската столица, съобщи Българският културен институт в Лондон, цитиран от БТА.

През тази година знания мериха 1500 ученици от 12 държави, сред които Мексико, Колумбия, Русия, Венецуела, Перу, Чили, Бразилия, Панама, Испания, Монголия и България.

Състезанието е за ученици на възраст от 12 до 16 години. Класирането за финалите на българските ученици е изключително и поради факта, че те бяха едни от най-малките участници - едва на 11 години.

Темата, обединяваща различните раздели на състезанието тази година, бе "Разрешаване на конфликти". В регламента бе предвидено представяне на театрална пиеса, презентация, правопис, както и изготвяне на цялостен финален проект, ориентиран около основната тема.

Българско училище се класира за втори път на финалите на Олимпиадата по британски английски. През тази година нашата страна бе и първата от Европейския съюз, която взима участие в престижната надпревара.