Засилени мерки за сигурност по гари, автогари и летища в цялата страна. Централната автогара в София е място, през което всеки ден минават между 12 и 15 хиляди пътници, без в това число да влизат изпращачите и посрещачите. Допълнителен полицейски пост и увеличен брой охранители се включиха от снощи в охраната. Въпреки това пътниците нямаха усещането за допълнителни мерки за сигурност.

Много различно изглеждаше ситуацията на летище София. От аерогарата призоваха заминаващите да са на терминала поне два часа преди полета. Достъпът на автомобили до перона пред Терминал 2 е напълно ограничен. Полицията, граничните власти и Автомобилната инспекция са отцепили периметъра и допускат коли само в подземния паркинг.

Проверката на всеки автомобил предизвика огромни задръствания. Хората, които не влизат в паркинга с коли, изминават около стотина метра пеш с багажа си. Изпращачите не се допускат в сградата на терминала. Периметърът е отцепен - предвиден е само един вход за заминаващи и един изход за пристигащи. Пътниците признават, че са притеснени.

На всички жп гари е въведено допълнително денонощно дежурство и е увеличен броят на инспекторите от отдел „Вътрешна сигурност”. Метрото е под непрекъснато видеонаблюдение, но това е една от традиционните мерки за сигурност там.

Въпреки обявения код „червено” и в пощенските станции, всички услуги на Български пощи бяха достъпни във всички 3 хиляди точки в страната. Приемането на писма и колети не е спирало. От пощите припомнят, че всички колети трябва да се носят отворени и да се опаковат пред служителите в пощенските станции.

Засилен контрол и по границата с Турция. От снощи на граничния пункт "Капитан Андреево" са въведени допълнителни мерки за сигурност. Увеличени са граничните патрули, броят на митничарите също. Проверяват се всички превозни средства, които влизат и излизат от страната.