На 117-ия ден на антиправителствени протести напрежението отново ескалира. Поводът бе решението на Конституционния съд да върне Делян Пеевски в парламента като депутат.
От рано днес активисти от протестите призоваваха хората да се ядосат на решението на КС.

Тази вечер протестиращи препречиха пътя на колата на премиера Пламен Орешарски на кръстовището на ул. „Гурко” и ул. „Г. С. Раковски” в столицата. Хората насядаха по земята и не искаха да пуснат министър-председателят да премине с колата си.

Той бе посрещнат пред галерията, след като присъства на откриването на на изложбата Жул Паскин.

Събралите се граждани съпроводиха автомобила му, скандирайки „оставка”, „боклук” и „мафия” от сградата на Софийска градска художествена галерия до кръстовището.

Колата на премиера направи ляв завой, опитвайки се да премине през тротоара, като служители на НСО и на МВР заедно с жандармерия направиха кордон. В крайна сметка Орешарски успя да се измъкне, но по данни на протестиращи е влязъл в МС, където го очаква друга блокада.

Междувременно протестиращи срещу правителството се събраха традиционно пред сградата на Министерски съвет. Полицейското присъствие беше особено засилено. Участниците в протеста тази вечер бяха значително повече от предходните дни, видимо бяха няколкостотин души около 19 ч.

Противниците на кабинета бяха и много по-шумни. Виждаха се лозунги, на които бе изписано: „Оставка” и „Уволнени сте”. 

Сред протестиращите тръгна слух, че се провежда среща на Министерски съвет, на която присъстват Пламен Орешарски и Сергей Станишев.  Недоволните граждани окупираха сградата с цел да не допуснат двамата да си тръгнат от нея.

Протестиращи почти успяха да пробият полицейския кордон в опитите си да се придвижат по улица "Сердика", но влязоха в сблъсък с полицията. Последва хвърляне на димки, има и задържани граждани. 

Около 20 ч хората на площада вече бяха хиляди. Те бяха обградени от полицейски кордон с щитове и каски. 

Малко преди 20,30 ч се появи и информация, че премиерът е бил изведен с охрана от сградата. Около 20,40 ч голяма част от множеството се отправи към Народното събрание. Протестиращи се опитаха да издърпат загражденията, но полицаите не им позволиха. Към кордона от полицаи се присъединиха още униформени, които бяха посрещнати с викове „още, още”. Част от участниците в шествието започнаха да хвърлят пиратки по полицаите.

Към 21 ч МВР съобщи за шестима задържани за нарушения на обществения ред по време на протеста в столицата. Жандармерия обгради централния вход на парламента в две редици. Около 22 ч протестиращите започнаха да се разотиват. Сред останалите на площада се появи слух, че полицията се готви да разпръсне събралите се хора със сила, но до сблъсъци не се стигна.