Програмата на bTV вече е в радиоефира на Бургас, а от днес и във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов

Програмата на bTV разширява радио покритието си в страната и стартира излъчване на съдържание в ефира на Бургас, а от днес и във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Слушателите в четирите български града ще могат да следят bTV Новините, сутрешния блок „Тази сутрин“ и предавания от ефира на bTV вече и в радиоефира.

В Бургас съдържанието от ефира на bTV вече достига до слушателите на честота 98.3 FM в партньорство с „Гласът на Бургас“. Всеки делничен ден от 6:30 до 9:30 ч. в програмата ще звучи сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“. От 17:30 до 18:00 ч. в радиоефира ще бъде предаването „Лице в лице“, а непосредствено след него от 19:00 ч. ще се излъчва централната емисия на bTV Новините. През уикендите от 9:00 до 11:00 ч. на 98.3 FM жителите на Бургас могат да проследяват в движение и предаванията „Тази събота“ и „Тази неделя“ на bTV.

От днес, 2 ноември, стартира излъчването на програма от ефира на bTV и във Велико Търново, Горна Оряховица и Свищов. Във Велико Търново и Горна Оряховица честотата, на която слушателите могат да са с програма от ефира на bTV е 88,9 FM в партньорство с радио „Резонанс“, а за град Свищов – 94,7 FM.

„bTV Radio дава възможност на активната част от населението на още 4 големи български града да получава новини и информация в движение. Днес радиото се слуша основно в колите и на работното място, а това, че раждащите се в ефира на bTV новини могат да се слушат и по bTV Radio е преимущество за тези, които държат да бъдат информирани“. Това коментира Васил Димитров, директор на bTV Radio Group, по повод развитието на радиото и допълни: „bTV Radio става все по-предпочитан информационен канал и разширяването на покритието му е закономерно и очаквано от аудиторията“.