Едва 10% от изборните протоколи са обработени до този момент, показват данните на ЦИК. В този час продължава приемането на документите в областните избирателни комисии. 

В изборния ден 52% от населението е дало дсвоя вот за местно управление. Най- много гласове са събрали кандидатите на ГЕРБ, следвани от БСП, ДПС, Реферматорския БЛОК, АБВ ВМРО. Под 3% има за АТАКА и Националния фронт.

На много места са избрани новите градоначалници. Сред тях София, Варна, Бургас, Кържали, Благоевград, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе и  Смолян.

По данни на ЦИК 31,5 % са гласували на референдума. Последните обобщени данни на ЦИК показват, че 73, 5 % от гласоподвателите са дали своя вот ЗА електронно глсуване.

Централната избирателна комисия (ЦИК) няма да санкционира премиера Бойко Борисов за това, че издаде тайната на вота си като разкри, че е гласувал за Йорданка Фандъкова на местния вот за София.

По-малко от 2/3 от членовете на комисията са счели, че министър-председателят подлежи на наказание. Условието за налагане на токова обаче е в подкрепа на предложението да са гласували повече от 2/3. Все още се очаква ЦИК да реши да ще бъде санкциониран лидерът на „Атака" Волен Сидеров за това, че скъса бюлетина в изборна секция в столицата.

Активността на референдума  е била 31, 5%. Така референдумът няма да има силата на закон,но все пак въпросът ще се върбе в народното събрание за решение от депутатуите. Избирантелната активност на местния вот е 43,2 на сто от имащите право на глас. При обработените до 12% от протоколите Герб печели още на първи тур в големите градове.

В София Йорданка Фандъкова и ГЕРБ печели още на първи тур с 57.1%, Варна - Иван портних ГЕРБ 63,5%, Бургас 83,5% Димитър Николов ГЕРБ. В Пловдив отиват на балотаж Иван Тотев ГЕРБ 37% срещу Славчо Атанасов Патриотичен фронт 18,03%

В няколко градове няма да има балотаж. Това са Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Смолян и София.