За 19-та поредна година Classic FM радио и галерия „Макта“ ще раздадат престижните награди „Златно перо“ за изключителен принос към българската култура и изкуство. Отличията по повод 24 май ще бъдат връчени на 24-ма представители на българската култура и изкуство на официална церемония, която ще се състои на 22 май 2014 г., от 11:30 часа в концертната зала на Националното музикално училище „Любомир Пипков”. Наградите са под формата на брошка, изработена от 24-каратово злато.

Сред отличените в тазгодишното издание на „Златно перо“ са актьорите Михаил Билалов, Иван Юруков, Меглена Караламбова, музикантите Теодосий Спасов, Красимира Стоянова, Васил Петров, писателите Христо Бойчев и Захари Карабашев, художниците Кънчо Кънчев и Маргарита Пуева и други.

Слушателите на Classic FM радио ще определят един от носителите на „Златно перо“, като изпращат своите номинации на [email protected]до 20 май 2014 г.

На официалната церемония по връчване на наградите ще присъстват специални гости, както и носители на наградата от предишни издания на „Златно перо“. По традиция в церемонията ще участват талантливи деца от НМУ „Л. Пипков“ с кратки музикални изпълнения, а на сцената ще се качат и любими водещи от ефира на Classic FM радио.

Събитието е част от програмата на Европейския музикален фестивал, организиран със съдействието на Министерството на културата и Столичната община в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019. Входът е свободен.

Повече информация за наградите „Златно перо” можете да откриете на www.classicfm.bg