Единственото радио за класическа музика в България отбелязва 20-тата си годишнина и представя на слушателите Classic FM Top 20 – специална класация, събрала на едно място най-великите класически хитове. Подредбата на произведенията ще бъде определена единствено от гласовете на слушателите на официалната интернет страница на радиото www.classicfm.bg.

 

Всеки ден Classic FM ще раздава различни дневни награди на участниците в класацията – 20 избрани книги, 20 шоколадови награди, 20 покани за концерта на Ричард Клайдерман по повод годишнината на Classic FM, покани за кино и други. На 19 декември, когато радиото празнува рожден си ден - 20 слушатели, гласували в класацията, ще спечелят награди за истински ценители –  CD-та от специално подбрана за слушателите на Classic FM селекция от дискове с класическа музика, между които Пласидо Доминго, Андреа Бочели, Лучано Павароти и още много.

 

В празничната програма ще прозвучат и великите класически произведения, подредени от слушателите.

 

Класацията Classic FM Top 20 е част от активностите, с които радиото празнува годишнината си.

20 години Classic FM радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

 

Повече информация можете да откриете на www.classicfm.bg.

 

Classic FM Top 20 можете да видите тук.