Кандидатът на ГЕРБ и Реформаторския блок Цветан Цветков е новият председател на Сметната палата. Това реши мнозинството в Народното събрание с гласуване на неговата кандидатура, която бе единствена.

Цветков беше избран на шеф на върховния одитен орган със 146 гласа "за", 1 "против" и 21 "въздържал се". Той бе подкрепен от всички групи с изключение на БСП, които гласуваха основно "въздържал се", а двама души от групата бяха "за".

Цветков е бивш зам.-председател на Сметната палата, като е отговарял за финансовия контрол върху дейността на политическите партии, ръководил е дейността по планиране и извършване на финансовите одити и одити на изпълнението, бил е директор на "Държавен финансов контрол" към Министерството на финансите и на Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол, а между 2002 - 2003 година е бил съветник на министъра на финансите.

"Не бива да допускаме изборът за председател на Сметната палата да се превръща в поле за политически сражения", обясни пред депутатите решението си Валери Симеонов, въпреки че само седмица по-рано той лично доведе на изслушване в комисията Горица Грънчарова, представи я пред депутатите и горещо защити нейните професионални и лични качества.