Младежи от България и диаспората ще участват в XVI Пролетен семинар на Фондация „Българска памет“ на д-р Милен Врабевски през април във Варна. Едноседмичното събитие в курорта „Св.св.Kонстантин и Елена“ има за цел да възпитава младите в родолюбив дух и евроинтеграция. Тази година темата е „Силна национална идентичност- силна европейска идентичност“.

Паметникът на Самуил в София ще бъде официално открит през април, съобщи д-р Врабевски.

За 24-ти май 65 деца ще пътуват за Брюксел за честването на Деня на българската азбука с награда от фондацията.

Повече подробности за дейността на Фондация Българска памет и за новия музикален проект на Intelligent Music, чуйте в интервюто с д-р Врабевски.

Д-р Милен Врабевски е роден през 1968 г. в гр. Варна. Потомък е на известен възрожденски род, участвал в националноосвободителните борби през XIX век. Собственик е на научноизследователска организация с клонове в 14 страни. Фондацията му „Българска памет“ подкрепя образователни инициативи за утвърждаване на националната идентичност и ценностите на европейската интеграция, като полага особени грижи за деца с български корен от историческата ни диаспора.

Д-р Врабевски е член на Глобалната инициатива на Бил Клинтън, а през 2013 г. е лауреат на „Гражданската награда“ на Европейския парламент.