За пета поредна година bTV Media Group, неправителствени организации и институции организират масово почистване. През 2015 г. събитието е под наслов „Да изчистим България заедно".

Тази година ще се състоят общо пет еднодневни акции. На 10 май, когато е Европейският ден за почистване, ще се чисти в градовете. На 17 май е ред на крайградските райони. На 31 май, ден преди Деня на детето, ще се почистват детските площадки. 7 юни е отделен за природата и националните паркове. На 27 юни приоритетни ще са водните басейни и реките, като специално внимание ще се обърне на река Дунав.

„Това е една инициатива, която се настани трайно в нашия живот и която е наистина много положителна. Доказателство за това е, че всяка година се подобряват все повече рекорди – по брой доброволци, по събрани тонове боклук, по изчистени местности”, коментира главният изпълнителен директор на bTV Media Group Павел Станчев.

„Тази година МОСВ е партньор на bTV заедно с предприятието за опазване на околната среда. На първо място, над 130 000 лв. ще бъдат отделени за доставка на чували, на ръкавици, за бензин и нещо, което е изключително важно - депонирането ще бъде абсолютно безплатно и няма да бъдат отчислявани по член 61 от Закона за управление на отпадъците”, обясни зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.