Все по-сложни за изпълнение песни избират децата, които зрителите ще видят и чуят в последните три епизода от предварителните кастинги за „Детската Евровизия 2015”, които започват днес. За да впечатлят журито, няколко момичета ще поемат предизвикателството Something's Got A Hold On Me (Ета Джеймс), други избраха Hallelujah (Александра Бърк), както и песни на Кристина Агилера, Джеси Джей и Анастейша, интерпретация на O Sole Mio и др. Няма да липстват и впечатляващи изпълнения на френски, италиански и испански песни, както и трудни български класики и народни песни.

Не случайно коментарите и препоръките на журито, включително към родителите на много от децата, ще бъдат повече тази седмица, с конкретни съвети и насоки. Какво накара Евгени Димитров да обобщи, че „певец е обратното на притеснителен човек”, зрителите ще разберат от тази вечер до сряда в 21.30 часа по bTV.

Сред кандидатите тази седмица зрителите ще видят участничка в кастинга за „Детската Евровизия”, стигнала почти до върха преди 4 години, талантливо момиче с трогателна лична история и дъщерята на популярна ТВ водеща. В края на последния предварителен кастинг ще стане ясен и един от 24-те полуфиналисти.

Полуфиналите в националната селекция на „Детската Евровизия 2015” започват от 31 август и ще се излъчват всяка вечер до 3 септември от 21.30 часа по bTV. Целият конкурс може да се проследи и от слушателите на bTV Радио.

Тринадесетото издание на „Детската Евровизия” ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчи на живо по БНТ. Мотото на тазгодишното издание на „Детската Евровизия” е #discover (#откривай).