И днес ни очаква типична августовска жега. По-голяма ще е в областите Видин, Благоевград, Плевен, Велико Търново и Русе, където термометрите ще показват 36 градуса. По тази причина за тези райони има предупреждение жълт код.

Заради големите горещини остава и опасността от пожари. Екстремална е в Централа Северна и Югоизточна България.

Следобяд в повечето места живакът ще стига до 34-35 градуса. Само в столицата и по морето температурите ще са около 30 градуса.  Тези температури ще са в комбинация с жарко слънце, което ще напича почти навсякъде. Само в планинските райони ще се скрива зад облаци и то само временно. По морския бряг остава по-ветровито, заради което и морето ще е бурно.

Времето - 10.8.15
(Photo: bTV)

В планините също ще е слънчево и твърде топло за тези височини. Температурите по най-високите ни върхове ще са около 12-13 градуса.

И там ще е предимно слънчево. Само временно облаците ще се увеличават, особено след пладне.

Код 11.8.15
(Photo: bTV)

Утре особена промяна няма да има. Отново ще е слънчево, като след обяд ще се развият купести облаци. Валежи обаче няма да има.

Максималните температури пак ще са около 35-36 градуса в повечето места.

Времето - 10.8.15
(Photo: bTV)

По-хладно време скоро не се очаква. Даже напротив - през следващите дни температурите още ще се повишат и следобяд ще са между 32 и 37 градуса. Слънцето упорито ще напича. Повече облаци очакваме в събота, когато дори е възможно краткотрайно да превали. По морския бряг остава ветровито.