Днес около 12:00 часа в парламента се очаква да започнат консултациите за датата на предсрочните избори. До момента присъствие официално са заявили БСП, ДПС и ГЕРБ. Спряганите дати вече са четири - между 14 септември и 12 октомври.

След два дни принудителна почивка, днес кворум най-накрая се събра - регистрираха се 158 народни представители.

Днес парламентът ще направи трети опит да гласува оставката на Сергей Станишев като депутат, след като предишните два поредни дни не беше събран кворум.

Очаквам най-накрая парламентът да работи днес, защото има изключително важни закони за хората като Закона за здравето, където се очаква народните представители да решат въпроса за ТЕЛК-овете и който закон чакат от бранша.

Това каза на влизане в парламента зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

"Надявам се, че играта на Сърдитко Петко днес ще приключи, разбира се ако тя не е била удобно оправдание за това ГЕРБ за пореден път да бойкотират работата на НС", допълни тя.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов беше обещал, че депутатите му ще се регистрират в залата. Това обаче не се случи. От "Атака" също не отидоха на работа и така и вчерашния парламентарен ден се провали.

Вчера от БСП съобщиха, че в зависимост от това дали днес ще има кворум, ще излязат с политическа позиция за бъдещето на 42-то Народно събрание.

Във вторник лидерът на БСП подаде заявление в деловодството на парламента с искане да бъде освободен като народен представител. Станишев напуска, защото е избран за евродепутат и трябва да заеме мястото си на 1 юли, когато се открива сесията на европейския парламент.