Много важен за болните от рак деца дневен център се открива днес в София. Той ще бъде използван от Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания. Оценката за значението му направи пред bTV Radio директорът на лечебното заведение проф. Драган Бобев.

В центъра, който е в комплекса на болница „Царица Йоанна” – ИСУЛ, децата ще бъдат подкрепени в превъзмогването на психологическия стрес от заболяването и болничната обстановка. В него нужната терапия ще получават малчуганите, които са извън рамките на болестния процес. „Това е дълъг етап на лечение, в който децата ще се адаптират към новите условия“, коментира пред bTV Radio проф. Бобев.

Създаването на дневния център за деца с онкохематологични заболявания е инициатива на пациентски организации, които събраха средства за изграждането му. Даренията са получени в рамките на благотворителни инициативи под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Повече от интервюто на Светослав Николов с директора на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания  проф. Драган Бобев в прикачения файл. Днес е Международният ден на децата с ракови заболявания.