Българският букмейкър „Еврофутбол“ и партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) обявяват общонационален конкурс по програмата “Спортни таланти“.

Всеки индивидуален спортист на възраст до 25 години може да кандидатства за финансиране от „Еврофутбол“ за участие в турнири в България или в чужбина, за закупуване на екипировка, за възстановяване и тренировъчни лагери.

Срокът за приемане на кандидатури е 23.02.2015 г.

За първа година в програма „Спортни таланти“ има три възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години.

„Еврофутбол“ осигурява и квота за състезатели в неравностойно положение - параолимпийци, както и атлети с увредени зрение и/или слух.

Българският букмейкър ще финансира с максимум 5 000 лева одобрените проекти, като едно от най-важните условия е спортистите сами да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите. Изборът на проектите ще се извърши отново от Група на съветниците. В нея по традиция участват успешни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с 80-те спорта, за които може да се кандидатства, могат да бъдат намерени в сайта на „Еврофутбол“ в раздел „Печелиш и помагаш“, вход Благотворителност и в сайта на ФРГИ в Актуални конкурси.

След като обяви победителите, „Еврофутбол“ ще организира специална анкета в сайта си за определянето на „Спортен талант на публиката“, който също ще бъде финансиран.

Чрез 4-то поредно издание на програма „Спортни таланти" „Еврофутбол“ продължава поетия ангажимент към младите спортни таланти на България. От 2012 година до сега са финансирани 75 спортисти, а сумата, която българския букмейкър отпусна до момента по програмата надвишава 270 000 лева.

Българският букмейкър „Еврофутбол” желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти!

*Четирите издания на програма „Спортни таланти“ са част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ – „Печелиш и помагаш“, стартирал през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 18 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот. 

Повече информация може да намерите на сайта eurofootball.bg