Премиерен филм за Лили Иванова, палитра от концерти, сред които и „Зелената песен на България“, обобщения на изминалата година, празнични издания на „Шоуто на Слави” и „Комиците”, премиерни български и световни кинохитове и много смях в телевизионните канали на bTV Media Groupo по празниците.

Със специални издания на bTV Репортерите във всеки празничен ден от 21 декември до 1 януари зрителите на bTV ще имат възможност да посрещнат празниците. Топ репортерите Борислав Лазаров, Денислав Борисов, Марина Евгениева, Габриела Наплатанова, Мария Савкова, Петя Дикова и Кристина Баксанова ще разкажат историите, които останаха скрити през 2013-та. В специалните филми репортерите ще разкажат за непознатото Черно море (Марина Евгениева); кои градчета и села все още пазят едно изчезващо богатство - традиционните български продукти (Борислав Лазаров); кои са най-мистичните и интересни кътчета в България (Денислав Борисов); ще си спомним за българските войници, загинали в Кербала (Габриела Наплатанова) и други неразказани истории.

По традиция в празничната програма на bTV място ще намерят и „Новините на годината” с водещ Люба Ризова, директор „Новини” на bTV Media Group. Кои са събитията, които промениха света, какво разтърси България, с какво ще остане 2013-та в историята, обобщение на най-важните моменти от годината, ще направи Люба Ризова в 60 минути на 28 декември от 18:00 часа.

Две от емблематичните предавания на bTV – „Тази събота” и „Тази неделя” също ще се погрижат за празничното настроение и топлина на най-светлите дни в годината. Специалният филм на Жоро Тошев, посветен на примата на българската поп сцена „Лили Иванова - Необяснимо” ще разкрие на зрителите една нейна непозната страна. На 28 декември от 17:00 часа ще бъде телевизионната премиера на лентата.

Празничното издание на „Предай нататък” на 28 декември ще бъде посветено на някои от най-емоционалните и запомнящи се герои в предаването. Наталия Симеонова ще припомни важните за тях моменти, в които дори и най-смелите мечти стават реалност. А героите ще разкажат как тяхната приказка продължава и до днес.

С най-запомнящите се и най-емоционалните срещи, най-забавните моменти и най-емблематичните гости ще изпрати 2013-та едно от любимите предавания на зрителите на bTV – „Търси се” – на 22 и 29 декември от 11:00 часа. В студиото на предаването са танцували много от популярните личности у нас, а как са се представили – водещите Меги и Нели ще върнат назад лентата, за да покажат най-атрактивните им изпълнения. Как са се справили и с отправените от техните близки предизвикателства, и кои са били най-големите изненади в „Търси се” – ще стане ясно в празничните му издания.

Старата година bTV ще изпрати със специални издания на най-обичните комедийни предавания в ефира – „Шоуто на Слави”, „Комиците” и „Голата истина”. С много смях, култови превъплъщения, изпълнения на живо, най-смешните моменти от годината, както и много изненади ще очакват зрителите в новогодишната нощ.

Някои от най-грандиозните спектакли на изминалата година – 35-ия юбилей на група „Сигнал” (30 декември), годишните награди на „Планета Пайнер” (след полунощ на Нова година), коледния концерт на Веселин Маринов (25 декември), както и специално шоу на Роби Уилямс (24 декември) ще донесат празнично настроение в домовете на зрителите на bTV.

С фиеста от премиерни филми и коледни класики bTV ще изпрати 2013-та. Романтични комедии като „Срок за влюбване” и „Идеалният образ”, както и коледни класики като „Сам вкъщи”, ще завладеят ефира, за да направят настроените празнично. Много смях ще зарадват зрителите с „Нощ в музея”, „Ледена епоха 2: Разтопяване” и др. Специален подарък за своите зрители ще направи bTV с премиерните заглавия „Да пропуснеш Коледа” и минисериала „Пирати: Изгубеното съкровище”.

В коледните дни bTV Action ще предложи маратон с филмите на един от култовите режисьори – Гай Ричи. Навръх най-светлия празник в годината – 25 декември, от 22:00 часа зрителите ще имат възможност да се насладят на екшъна, примесен с типичен английски хумор – „Две димящи дула”. Лентата с участието на Джейсън Стейтъм и Вини Джоунс, носител на множество международни награди, ще предложи алтернативно забавление за зрителите пред малкия екран в празничната нощ. На следващия ден – 26 декември, от 22:00 часа маратонът от филми на Гай Ричи ще продължи с „Гепи”. Избухливият екшън с участието на Брад Пит разказва за кражба на диамант, която се проваля по всички възможни начини, за цветист ирландски циганин с изненадващи боксьорски умения… и едно много своенравно куче. В третия ден на Коледа зрителите на bTV Action ще имат възможност да гледат още една култова лента на Гай Ричи – „Рокендрола” – една история за секс, бандити и музика.

На Бъдни вечер от 22 часа bTV Action ще излъчи „Пистолет, куфар и три смърдящи варела”. Българската екшън комедия Асен Блатечки, Георги Кадурин, Ивайло Захариев, Дичо и др. ще подгрее за маратона от филми на Гай Ричи.

С много смях и коледно настроение ще изпрати старата година и ще посрещне новата 2014-а bTV Comedy. Сред лентите, които ще донесат много смях и забавление на зрителите са „Арестувани в Парадайс”, „Денис Белята” и „Денис Белята отново атакува”, „Боговете сигурно са полудели” и „Боговете сигурно са полудели 2” и други. По празниците най-забавният канал в групата на bTV Media Group ще продължи без прекъсване да излъчва любимите на зрителите сериали – „Гувернантката”, „Новите съседи”, „Теория на големия взрив” и др.

В ефира на bTV Lady по празниците ще нахлуят най-големите български и световни звезди. Навръх Коледа зрителите ще имат възможност да проследят музикалното събитие на 2013-а – „Зелената песен на България”. Изпълненията на живо на Революция Z, Дивна, Били Хлапето, Михаела Филева и др., както и получаването на голямата награда от Криско ще бъдат излъчени в празничния ден. На 31 декември зрителите на bTV Lady ще имат възможност да видят зрелищния спектакъл, който отбеляза 35-ата годишнина на група „Сигнал”. Новата година ще започне с концерт на Роби Уилямс.

bTV Cinema ще залее ефира с нови български филми и любими световни заглавия. До 3 януари каналът ще излъчва само пълнометражни филми. През целия ден на 25 декември зрителите ще имат възможност да гледат най-хитовите родни филми от последните 2 години – „Мисия Лондон”, „Лора от сутрин и вечер” и „Чужденецът”. Коледните празници филмовият канал на bTV Media Group ще отбележи с маратон от филми с Дъстин Хофман: „Луд град” (25 декември), „Да разлаем кучетата” (26 декември) и „Зараза” (27 декември). В ефира на bTV Cinema по празниците ще нахлуят Леонардо ди Каприо („Кървав диамант”), Крис Евънс („Мобилна връзка”), Джак Лемън („Скъпи сънародници”) и много други.

Като приятната, деликатната, подходящата компания за празниците определи програмата на телевизионните канали на bTV Media Group говорителят на bTV Соня Момчилова. В прикачения файл можете да чуете интервюто на Светослав Николов с нея в ефира на bTV Radio.