За четвърта поредна година в Банско ще се проведе Гастрономическият фестивал "Премиер".

От 6 до 22-ри ноември петзвездният хотел "Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт" в Банско ще се превърне в сцена на изтънченото кулинарно изкуство.

Най-добрите шеф-готвачи от цял свят като Джанфранко Киарини, отец Епифаний, Полихронис Дамалас, Стаматис Цилиас и Петър Йоргов, ще отведат гостите на фестивала на кулинарно пътешествие през невероятни вкусове, съчетаващи традицията и модерното.

От мистерията на манастирската кухня на Атон до модерната японска, през ефирната италианска и традиционната българска кухни - това невероятно апетитно пътешествие ще премине и през единствения град, кръстопът на два континента – Истанбул.

Вечерите, организирани за Вас - образци на гурме кухнята и в допълнение с фините вина на "Бибендум" и "Домейн Бояр", презентирани от водещи сомелиери като Димитър Николов и Кристина Иванова, ще Ви отведат на едно вълшебно гастрономическо пътешествие към невероятни усещания и вкусове.

Практически семинари за професионалисти

За професионалните готвачи, които искат да се запознаят с най-модерната и водеща гурме кухня в света, тази година хотел "Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт" ще бъде домакин на два изключително интересни семинара. 

Хотел "Премиер" и "Gastronomy Essentials Ltd" са подготвили за професионалистите в бранша една уникална програма: шеф-готвач от най-известната кулинарна академия в света "Le Cordon Bleu Madrid" ще презентира своята “Испанска фюжън кюхня и модерни тапас”, докато през тайните на най-иновативната италианска гурме кухня - бюфет и à la carte, ще бъдете въведени от най-иновативния и многократно награждаван шеф-готвач - Джанфранко Киарини. 

Тази година Гастрономическият фестивал "Премиер" се радва на подкрепата на Министерството на туризма в Република България и на партньорство с БАКК (Българска асоциация за кулинарна култура). 

Независимо дали сте професионалист от бранша или страстен ценител на хубавата храна и доброто вино, от 6-ти до 22 ноември 2015 в хотел "Премиер" ще се насладите на незабравимо кулинарно преживяване.

Програмата Гастрономическия фестивал "Премиер" на можете да видите ТУК