Огромни задръствания се образуваха в центъра на София в началото на първия работен ден за седмицата, който е първи за учебната година.

От КАТ информираха, за изключително натоварено движение в района на Националния стадион, бул. „Васил Левски”, Ректората на СУ.

По бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" километрична опашка се образува от Орлов мост до НДК. Задръствания се наблюдаваха и по вътрешнокварталните улици, на бул. "Цар Освободител”, бул. „Цариградско шосе”.

На фона на тази обстановка, усложнена и от лошите ,метеорологични условия и мократа настилка столичният кмет Йорданка Фандъкова изтъкна, че софиянци посрещат деня на града с безспорно най-голямата придобивка - втория лъч на метрото.

„Близо 130 хиляди софиянци дневно използват този екологичен и удобен транспорт”, посочи градоначалникът и отбеляза също така множеството ремонти и реконструкции, които бяха приключени това лято.

Фандъкова очаквано открои пред Агенция „Фокус” проблемът с бездомните кучета като един от основните за София. „Добрата новина тази година е, че след като беше променена наредбата за изграждане на приюти по мое настояване, вече изграждаме първия много голям приют”, добави кметицата.

Тя подчерта, че градът има много богати ресурси, особено за привличане на туристи.

„Безспорно най-видимите резултати са по отношение на културния туризъм. Вече има близо 19 хил. кв. м. разкрита площ с археологически находки от римския период на града, от древна Сердика. Работи се и по общинска програма за разкриването на Западната порта на София. Продължава работата и по някои от обектите от „Софийската Света гора”, обобщи Йорданка Фандъкова.