Григор Димитров остана само 69 минути на корта за успеха срещу Дъстин Браун с 6-2, 6-3 и 6-2 на старта на тазгодишния Australian Open. Първата ни ракета има да защитава 360 точки от достигнатия през 2014-а четвъртфинал.

Най-добрият ни тенисист не срещна проблеми срещу 30-годишния германец и не изхаби много усилия в горещото време. Следващият съперник на българина е Лукаш Лацко, който надделя трудно над Максимо Гонсалес в 5 сета - 4-6, 6-2, 7-5, 6-7(4) и 6-1. Григор и словака не са се срещали на ниво ATP. През 2012 г. българинът надигра протвиника си със 7-5 6-3 на турнир във Франция.

Ето какво сподели Григор след мача рано тази сутрин:

"Това бе добро начало за мен. Разбира се, очаквах да е трудно. Условията бяха добри. Мисля, че за всеки е трудно да напипа ритъма си и да свикне с корта. Беше доста ветровито. Мисля, че стартът ми беше добър. Винаги имам цели, особено когато става въпрос за турнирите от Шлема. Не искам да кажа, че другите са по-маловажни, но във всяка надпревара излизам, за да спечеля. В същото време знаеш, че един турнир може да промени цялата ти програма. Така че, ако мога да обобщя, целта ми е да печеля навсякъде, където играя. Но специално една конкретна цел... Мисля, че не съм такъв човек."