Инициативата „Зелена идея в училище” завърши с много детски усмивки в Начално училище „Христо Ботев” в град Бяла Слатина. Заедно със своите учители децата от първи до четвърти клас засадиха овощни дръвчета в двора на училището си, като така взеха участие в новия проект на bTV Radio Group и Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.”.

Учениците посрещнаха „Зелена идея в училище” с песни, много радост и желание да направят двора на училището още по-красив и зелен. Инициаторът на участието на НУ „Христо Ботев” в кампанията  - учителят Христо Русинов сподели, че по традиция заедно с децата полагат грижи за цветните лехи в училищния двор. Овощната градина в двора ще възпитава децата на любов и грижа към природата.

Директорът на училището Елка Йорданова получи специална грамота от Спиридон Александров от Управляващият орган на ОПОС. Малките ученици бяха изненадани с постери, подписани за тях лично от идолите им от сериала „Революция Z” – Aни, Тино, Боби и Фипо.

Проектът „Зелена идея в училище” по инициатива на радиата N-JOY, Z-Rock, Melody, bTV Radio, Jazz FM и Classic FM, съвместно с Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.” и МОСВ, премина през четири български училища в София, Панчарево, Дупница и Бяла Слатина, избрани от жури като победители в кампанията. Над 400 деца участваха в създаването на овощните градини. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и има за цел да създаде повече зеленина и красива природа на местата, на които играят и спортуват децата ни.

Повече снимки от засаждането на дръвчетата можете да откриете на www.njoybg.com.