Само година след световната премиера на all-star проекта "My Kind O` Lovin`" продуцентa и композиторa Милен Врабевски изпълнява амбициозното си обещание,  с включването на разширен звезден състав в новия си Intelligent Music Project III. Албумът включва студийните легенди Саймън Филипс (барабани) и Тим Пиърс (китара), а също и Нейтън Ийст (бас) с любезното съдействие на YEG. Продуцентската концепция отново разчита на утвърдени в света на рока имена: ракети-носители на “Touching the Divine” са имената на Джон Пейн от ASIA и Джоузеф Уилямс от TOTO. Джоузеф споделя, "Прекрасно беше да се потопиш в работата с Милен. Албумът има смислено послание, придружено с красива музика и добър рок енд рол. Музикантите в този проект са от най-висока класа". 

В музикално отношение “Touching the Divine” представлява комбинация от хитови композиции с богато и многопластово звучене, съчетани с динамични инструментални пасажи с прогресив препратки. Първият сингъл MIND PROJECTION е класическо хард рок парче, белязано от виртуозен инструментален заряд и мощен вокален аранжимент на Джон Пейн. Магическата съставка на този ексклузивен проект - бас величината Нейтън Ийст и легендарния Саймън Филипс – еднакво убедително подчертават музикалния си авторитет както в пилотния сингъл, така и във всички останали парчета на албума.

Всички гост звезди в проекта имат и творчески принос около продуцентските решения на албума. Звукозаписните сесии са проведени във Phantom recordings на Саймън Филипс в Лос Анджелис (Уилямс, Пиърс, Филипс и Ийст) и в Intelligent Music Studios в София (Пейн , Пиърс и Карл Сентънс, отскоро фронтмен на Назарет). Симън Филипс "Музиката е универсален език. Истинска благословия е, когато имаш възможност да работиш с музиканти от цял ​​свят. "

MIND PROJECTION носи позитивното послание на продуцента и композитора Милен Врабевски, да водим съзнателен живот и да следваме истинския повик на сърцето си. Нейтън Ийст, "Този проект е много специален за мен, поради естеството на неговото послание. Бях много вдъхновен и щастлив от идеята, тъй като посланието има стойност и значение и аз заставам зад това. Бих казал "вдъхновяващ", за да опиша този музикален проект ."

 

Джон Пейн, който продължава своето четиринайсет годишно музикално наследство с ASIA, като " ASIA feat. John Payne", казва - "Работата ми в студиото с този проект на Милен беше страхотна. Наистина в тези песни са вложени много структура и мелодия. Това е един много интелигентен музикален проект за ума. " Милен Врабевски, автор и продуцент: "Вярвам, че успяхме отново да постигнем един изумителен саунд, който ще зарадва заклетите фенове на мелодиния и прогресив рок по целия свят. Предвид световната класа на гост-звездите в проекта, си позволих главно да запиша партията на акустичната китара в пилотния ни сингъл MIND PROJECTION. Клипът е заснет в България от Васил Стефанов, един талантлив режисьор, когото много уважавам. Идеята беше и да се включат студийни кадри, за да се подчертае нивото на сътрудничество и колективна инвенция на всички с артисти изпълнители, които според мен представлява и най-интригуващия аспект на проекта за меломаните ." Тим Пиърс, китара: " Моето ДНК е на рок китарист. В музикално отношение, този проект е много интригуващ, защото пътува из много различни места." Карл Сентънс, бекинг вокали: "Работих с удоволствие с Милен в неговото студио в София. В песните му има страхотно чувство за дълбочина. Опитахме се да извлечем най-доброто от гласа ми ." Милен Врабевски, автор и продуцент: Идеята на предстоящия албум е да ни отведе до самата същност на живота, като ни настрои да потърсим към онова специално място в душата си, източник на духовното удовлетворение, което ние сме свикнали да наричаме щастие. Това е нашият източник на любов и творчество, баланс и хармония. Това място е Божията искра във всички нас ... ". 

 

Intelligent Music Project III - Touching the Divine

Автор и продуцент – Милен Врабевски

С участието на:

Саймън Филипс – барабани и перкусии

Нейтън Ийст (Courtesy of Yamaha Entertainment Group) - бас 

Джон Пейн – вокали

Джоузеф Уилямс - вокали 

Карл Сентънс – бекинг вокали

Тим Пиърс – китара

 

Предстояща световна премиера през септември 2015.