ротоколите с резултатите от първия тур на изборите в София все още не са пристигнали в Централната избирателна комисия (ЦИК). Това съобщи репортерът на bTV Таня Илиева, която прекара нощта в ЦИК.

За да предадат изборните книжа, над 5000 членове на избирателните комисии в София прекараха повече от 24 часа блокирани в зала „Арена армеец”. Засега никой не поема отговорност за тази драма на хората.

В ЦИК все още очакват и председателя на Столичната общинска избирателна комисия Диляна Иванова. Вчера тя обяви, че членовете на избирателните комисии, които се оплакваха от условията и припадаха в "Арена Армеец", са симуланти.

В Централната избирателна комисия вече са протоколите от Видин Варна, Пловдив, Велико Търново. При близо 100% обработени книжа балотаж ще има в 133 общини, 25 района и 970 кметства.

Има опасения, че в София положението ще е по-тежко от това на първия тур, защото се обмисля варианта бюлетините да се отчитат в зала 3 на НДК, която е много по-малка от зала „Арена Армеец”. В София балотаж ща има само за районни кметове, още на първи тур Йорданка Фандъкова беше преизбрана за кмет.