Рекорден брой участници се включиха в третото издания на Изложение „Мисия Здраве”, което ще се проведе от 15 до 17 май 2015 г. пред Паметника на Съветската армия в София.

Броят им тази година е 60, което е с 9 повече от миналата година. Сред участниците са болници и медицински центрове (Медицински комплекс „Щерев”, Медицински комплекс „Доверие”, Национална кардиологична болница, Медицински център „МедКрос”, Ин Витро Медицински център „Димитров”), фармацевтични и козметични компании (Абви, Куайсер фарма, Медимаг, Алкон, A&D Pharma, Avene, Mustela, Кройтерхоф, M. Asam и др.), производители и вносители на хранителни добавки (Ведра Интернешънъл, Аксон, АБО Фарма, Д-р Биомастер, Фортекс, ИСО Плюс и др.), био храни, медицински уреди подходящи и за домашна употреба (Medhouse Swiss Bulgaria), уреди за здравословно приготвяне и съхранение на храна (Tupperware, Flashka), уелнес центрове, застрахователна компания (ING, която вече е NN) и др.

„Мисия Здраве” е единственото изложение, което съчетава в едно грижата за здравето и красотата. По време на събитието посетителите ще могат да избират между 12 вида безплатни прегледи, изследвания и консултации или такива с голяма отстъпка, осигурени от изложителите. Тази година един от акцентите на събитието е Женското здраве, затова и предложенията, насочени към дамите, са най-много. Разбира се това не означава, че мъжете няма да намерят полезна информация по време на изложението. За тях също ще има редица безплатни прегледи и консултации. А това, което интересува и дамите, и господата, е че в дните на събитието изложителите ще предлагат продуктите си с голямо намаление, ще има много безплатни мостри, както и безплатни продукти в реален размер.

И през трите дни на изложението ще има богата програма на сцената: ще бъдат раздадени над 150 награди под формата на викторини и в томболата последния ден. Сред подаръците в томболата са безплатни ваучери за пакет „Цялостна гинекологична профилактика”, безплатен скрининг тест в първия триместър на бременността, изследване „Фетална морфология”, изследване „Късна фетална морфология” (осигурени от Медицински комплекс „Щерев”), както и комплекти маркова козметика, витамини, течен колаген и др. За актуална информация организаторите съветват посетителите да следят редовно Фейсбук страницата на събитието. Достатъчно е във Facebook да се напише Изложение „Мисия Здраве”.

По време на Изложение „Мисия Здраве” за настроението на присъстващите ще се грижат децата от Вокална студия „Дъга”, Детско танцово студио „Пумпал”, Фолклорен ансамбъл „Здравец”, Студия за модерни танци „Средец” и др.

За изкушените от спорта и активния начин на живот, които нямат време за спортни занимания през седмицата, организаторите са предвидили безплатни занимания по йога, копоейра, таекуондо, фитбол, мажоретни танци.

В петък, събота и неделя ще има и Открита тренировка по Street Aerobics, организирана от Дива Спорт. Подобно занимание се организира за първи път в България, а целта му е възможно най-много хора, от различни възрасти и професии, да се включат в тренировката. Упражненията в нея са подбрани така, че да не затруднят сериозно нито редовно спортуващите, нито тези, за които спортът не е често занимание.

Тази година, в рамките на изложението, отново ще се проведе Акция по кръводаряване, организирана съвместно от Националната пациентска организация, Националния център по трансфузионна хематология и Българския алианс за кръводаряване. Екипи на кръвния център ще очакват всички желаещи да дарят кръв в събота от 11:00 до 16:00 часа.

Изложение „Мисия Здраве” е с безплатен вход за посетителите. Работното време на събитието ще бъде както следва: петък от 12:00 – 20:00 ч., събота от 10:00 до 20:00 часа и в неделя от 10:00 до 16:00 часа.